Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Beszélgetés

 

kinga-mandala3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Parlagfű-ről egy egyetemi docens

(News, 2013.03.01 09:29)

Kedves Videónéző!

Egy érdekes rádióműsort találtam : "Parlagfű hasznosítási módokkal kísérleteznek az Agráron" címmel. Ezt a rádióműsort rögzítettem, és a benne elhangzottakból vázlatoltam ki a legfontosabb gondolatokat. Azoknak akik tudtak erről inkább megerősítésként javaslom megtekinteni ezt a videót. Akik kételkedtek a parlagfű hasznosításában és gyógynövényként történő felhasználásában remélhetőleg egy új perspektívát nyújt a videó, különösképpen azért , mert nem egy természetgyógyász lett megkérdezve, hanem a Debreceni Egyetem egyik docense a riportalany.
Szeretném ha ezután nem csak gyomnövényként tekintenénk a parlagfűre, hanem az itt feltárt lehetőségekből merítve hasznosan kezelnénk a növényt.

Áldás!

http://www.youtube.com/watch?v=R7tFywucDZ8

60 milla a pusztítására évente?.....Azt hiszem az emberek többsége, józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent, ami élő. AZ SEM MEGOLDÁS, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elő, mint maga az alapbetegség...Gyógyító parlagfű-ről:

http://www.youtube.com/watch?v=R7tFywucDZ8

Tündérvilág

(Gabus, 2012.02.21 09:26)

A vasárnapi találkozón a tündérvilággal ismerkedhettünk. Ma pedig ezt találtam:

A tündérfátyol

A Csallóközben a Tejutat Tündérfátyolnak is hívják: "Élt egyszer a Csallóközben egy szegény halászlegény, aki beleszeretett a vízimolnár leányába. A molnár hallani sem akart a halászról, mivel gazdagabb kérőt szánt a lányának. Már éppen készültek volna a lakodalomra, amikor a halászlegénynek sikerült megszöktetnie a lányt. A menyasszony és a vőlegény rokonsága üldözőbe vette a szerelmeseket, s a lány fátyla, amely menekülés közben beleakadt egy bokorba, nyomra is vezette őket. A molnár, amikor rájuk talált, haragjában mindkettőjüket megölte. Ekkor a lányból fehér, a fiúból piros liliom lett, de a gazda azokat is leszakította. A fehér liliom tündérlánnyá változott, felszállt az égbe, ahová magával vitte árulkodó fátylát is. A piros liliom helyén viszont bővizű forrás buzogott fel a földből. A tündérleány azóta is az égbolton úszó fátylán ereszkedik le éjjelenként a forráshoz, hogy szomját oltsa. Szomorú dalát még ma is gyakran hallhatják az éjszakai halászok."

Forrás: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=6083

:o)